HTML

A dán királyfi blogja

Pár éve eltűntek a méhek. Így aztán nehéz róluk írni. Ez a blog mindenről szól - a méheket kivéve. Na jó, azért nem mindenről.

Friss topikok

Archívum

"Mindenre gondolt, kétségtelenül ihletre nem, meg arra, hol van az ő dán királyfija."

2010.05.11. 19:49 A dán királyfi

Első bejegyzés - az első bejegyzés nehézségei

Címkék: első bejegyzés douglas delfinek méhek elbeszélés elégia waldrep

Általában minden első megnyilvánulás, bejegyzés, cikk (vezércikk) irányadó. Ez a bejegyzés nem akar az lenni. Nem akarja, hogy... ha most megmondom mit nem akar, akkor a második mondatomat kihúzhatom. Kihúztam. Szóval pár éve G.C. Waldrep szerint eltűntek a méheink a földről, akárcsak Douglas Adams szerint a delfinek a vízből. Ha már így alakult, mondja ez a blog, próbáljunk beszélni arról, amink még van.

Ha méhekről vagy delfinekről lesz szó, szóljon bárki, hogy fejezzem be a blogolást, vagy legalábbis töröljem az adott bejegyzést. Elégiára ugyanis nincs mód. Idő. Lehetőség. Elégikusnak lenni gáz; így ha azon kezdenék el sopánkodni, hogy a régi szép időkben mikor még ember, méh, delfin... Majd szakítsatok félbe.

Ezen kívül nem mondok semmit, olyat, amiről ez a blog szólna. Erre három okot is találtam. 1. Aki eddig a bejegyzésig eljut, már tudja mivel találkozhat. Ezen a helyen akkor minek is beszélnék olyanról, ami vagy igaz, vagy hazugság, de mindenesetre az olvasó már el tudja dönteni melyik a kettő közül. 2. Ha megmondanám miről szólna ez a blog, nem lenne értelme folytatni (elkezdeni). Ha tudnám, az azt jelentené, hogy már megírtam, és csak idemásolom. De ennek nem ez a lényege. 3. Ez összefügg azzal, hogy amint el kezdem írni a blogot, az saját maga áll össze olyanná, amilyenné, úgy, hogy az egyik bejegyzés a korábbira, az azutáni a még eggyel korábbira, és már egyidejűleg a kettővel előbbire épül, a dolgok ilyetén alakulásáról számot adni meg egészen biztosan lehetetlenség, nem is sikerülne.

Így talán már érthető, ha ezen a ponton be is befejezem ezt a bizonyos első bejegyzést.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://adankiralyfi.blog.hu/api/trackback/id/tr441993273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása